Erik, alkoholist

Hej, jag heter Erik och jag är alkoholist.
För några dagar sedan bestämde jag mig för att starta denna blogg. Jag har tidigare bloggat på annat håll men jag kände att jag ville få en nystart och att jag ville få skriva av mig anonymt.

Därför kommer jag inte att säga så mycket om vem jag är, mer än att jag heter Erik, att jag fyllde 30 för ett antal år sedan samt att jag bor i Helsingfors. Och att jag är alkoholist.

Kortfattat skulle man kunna säga att jag vill dela med mig av min resa mot ett – förhoppningsvis – helt nyktert liv av två anledningar. För det första så blir jag själv hjälpt av att skriva; av att dela med mig. För det andra så vet jag att det finns ett enormt sug därute. Folk som delar min missbruksproblematik vill gärna läsa; vill gärna ta del av en annan persons tankar, upplevelser och erfarenheter.

När jag själv insåg och delvis accepterade att jag själv har denna känslolivssjukdom kallad alkoholism (ja, alkoholism är en sjukdom, vilket jag insåg efter många om och men, och jag kommer att återkomma till ämnet vid ett senare tillfälle) för ungefär nio år sedan så sökte jag hysteriskt efter bloggar på nätet.
Jag hittade ett antal sidor skrivna av alkoholister men till min stora sorg hade de flesta mycket abrupt slutat blogga. Jag befarade så klart det värsta.

Jag kommer inte att sluta blogga i första taget. 

Det lovar jag. Om du har kommit hit för att läsa så ska du inte behöva oroa dig för att jag abrupt ska sluta skriva. Då kommer du antaga att jag tagit mig ett återfall eller trillat av pinn. 

Även om jag skulle återfalla i missbruk så kommer jag att fortsätta blogga och jag kommer att vara öppen om det inträffade.

Jag hoppas dock – så klart – att det inte blir så. Jag hoppas så innerligt att jag ska lyckas hålla mig nykter.

Jag vet att människor har svårt att förstå alkoholism och jag har börjat tro att för att en person verkligen ska förstå vad det handlar, så måste personen själv vara drabbad. Kanske allra ”helst” i första hand, men åtminstone som en närstående till en person med missbruksproblematik. Jag kommer att återkomma till detta också.

Jag vill på denna blogg dela med mig av min historia och en annan anledning till att jag vill göra detta är att de flesta har en osann bild av alkoholister. Oftast representeras ”alkoholisten” av antingen en helt utslagen person som sover (och super) på en parkbänk, eller av någon höjdare (exempelvis en så kallad ”kändis”) som åker in och ut på olika behandlingshem och däremellan lever i sin egen lilla bubbla i något slott någonstans.

Vi – den stora massan – syns sällan. Vi är ”normala” människor med bostad, jobb, familj och så vidare (och allt det kommer vi med stor sannolikhet att förlora om vi inte övervinner vår sjukdom). Vi kallas ”fungerande alkoholister” (”functioning alcoholics”) och vi finns överallt. 

Varmt välkommen som läsare.
Kommentarer uppskattas.

Jag skriver snart igen.

Erik

2 reaktioner till “Erik, alkoholist”

  1. Hej Erik! Jag heter Christer och är en nykter alkoholist, en dag i taget sedan tjugo te år tillbaka. Jag bloggar mycket har flera olika bloggar. Eftersom jag även är ett vuxet barn. När jag blev nykter 1997 så gick jag på möten, Skaffade en sponsor, eller jag hade flera olika. Fast 1999 så fann jag en äldre man som jag tog rygg på. 2001 så kom det ut en ny Stora boken. När vi köpte den sa han, att den här ska du inte bara läsa utan du ska studera den. Han gick bort efter ett par år och 2017 så kom det en nyöversättning. Då började jag studera den, och började även blogga om det. Allt för min egen skull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *