Sommar utan öl och uteserveringar

Det är underbart soliga och varma dagar här i Helsingfors.
Dessutom en massa ledig tid och inga större problem att älta i jakt på en lösning.

Då ploppar de upp. Uteserveringarna. Både rent fysiskt på gator och torg, men kanske ännu mer i mina tankar.
Detta blir (är tanken åtminstone) min andra nyktra sommar och jag har vissa svårigheter med att hålla mig sysselsatt. Förra sommaren var jag ny-nykter och veckorna svischade förbi ganska obemärkt. I år är det lite jobbigare.
Vad gör man på sommaren? I stan?

Tidigare har jag tillbringat eftermiddagar och kvällar på uteserveringar. Det var aldrig tal om nåt egentligt ”supande” men nog dracks det. Det hörde till. Och än idag känns det som att det faktiskt hör till.
Vad gör man en hel sommar som barnfri singelman i stan?

Jag promenerar förbi en massa uteserveringar och där sitter lite lätt uppklädda lyckliga, lyckade människor och njuter av ett glas bubbel. Så perfekt. Så idylliskt.
Det är så jag föreställer det mig.

Sedan slår det mig att det där var ju jag för inte så många somrar sedan. Då satt även jag lite lätt uppklädd och sippade på ett glas bubbel i all min lycka och mitt i mitt livs stora framgångar. Var jag egentligen ens lycklig då? Jag tror inte det.
Jag umgicks så där som vuxna, ”lyckade” människor i stan bör umgås.
Sedan gick det åt skogen.

Jag försöker att hålla detta i minnet varje gång jag passerar en uteservering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *